NYTT

12/15/15

Vill du ha lite mögel med maten?

Citronsyra är ett av det mest vanliga livsmedelstillsatser som används idag. Det är ett naturligt ämne som förekommer i frukt och bär. Citronsyran fungerar som ett konserveringmedel som hindrar livsmedelet från att oxidera och missfärgas. citronsyran används också för att lägga till syrliga smaker i livsmedel och dryck.
Sedan citronsyran är en populär tillsatts finns även en konstgjord version av den så klart. Denna kallas E330 och framställs genom en svampt som heter Aspergullus niger,sackaros/glukos och genetisk modifierad majs. 
Här är vad du behöver veta om konstgjord citronsyra E330: 
Aspergillus niger, huvudingridiensen, är en svamp som orsakar en sjukdom som kallas svart mögel på vissa frukter och grönsaker som druvor, lök och jordnötter. I processen att göra citronsyra genom jäsning, finns det ett steg då man ska filtrera svampen. Tillverkarna kan inte garantera att alla satser är 100% filtrerade och därför kan det finnas spår av mögel, mögelsporer eller form biprodukter som klassas som gift för kroppen
Så är citronsyra E330 farliga för människor?
När jag sökte efter svar på denna fråga, fann jag olika uppfattningar. De statligt baserade webbplatser, naturligtvis, skriver att citronsyra (E330) är inte skadligt för människor. Men, samtidigt, jag läste rapporter från en massa olika människor som har övervunnit sina allergier (pollen, hösnuva, päls, etc.), liksom, astma, magproblem, hudproblem och halsbränna genom att undvika kemiskt producerade citronsyra E330.
Var är citronsyra (E330) hittades?
Tyvärr är kemiskt framställda citronsyra E330 hittat överallt omkring oss: Juicer, godis, fisk, ost, torkad frukt, bröd, yoghurt, sylt, kryddor, rengöringsprodukter, hårvård och så vidare ..
Hur undviker du citronsyra (E330)?
Bästa sättet att undvika citronsyra är genom framställning maten själv. Detta gör att du kontrollera vad du lägger in i din kropp.


Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Jane Gone Plain . Designed by OddThemes