NYTT

1/6/16

Varför är Glutamat farligt?
Glutamat finns i konstgjord form, och används för att framhäva mer smak i maten. Den syntetiska formen av glutamat, också kallat, natriumglutamat, eller MSG, är giftigt för nervcellerna och kan i längden öka risken för demenssjukdommar, speciellt alzheimers. Glutamat lurar även hjärnan och får den att tro att man är mer hungrig än vad man egentligen är. Personer som är överkänsliga mot glutamat kan bli påverkade direkt efter intag av den syntetiska ämnet. Några av dessa biverkningarna är: depression, migrän, trötthet, illamående, aggression.

• E620 Glutaminsyra
• E621 Natriumglutamat (kallas även smakförstärkare och är mest vanligast)
• E622 Kaliumglutamat
• E623 Kalciumdiglutamat
• E624 Monoammoniumglutamat
• E625 Magnesiumdiglutamat



Var finns Glutamat?
De mest vanliga livsmedeln som innehåller glutamat är: 

Asiatisk mat
Kryddmix 
Buljong
Burksoppor
Soja produkter
Chark produkter
Fryst kyckling
Färdig mat
Gelatin
Godis
Chips
Chips dippor
såserKorvPulvermat
Snabbmat
Nudlar

post signature

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Jane Gone Plain . Designed by OddThemes